Colofon

En op een dag merk je dat wat ooit begon als een eindverhandeling over De Laets roman Het Huis van Wesenbeke inmiddels uitgegroeid is tot een uit de hand gelopen hobby… Op deze blog vind je de oogst van een kleine twintig jaar rondspeuren in fysieke en digitale bibliotheken of archieven. Ik presenteer ze met een zekere schroom. Ongevraagd, maar daarom niet altijd oninteressant, een aantal grotere en kleinere vondsten, die een ruimer publiek verdienen dan de archiefdozen waarin ze nu opgeborgen zijn.

Het gaat om een persoonlijke keuze. Het literaire Vlaanderen uit het midden van de negentiende eeuw staat centraal: De Laet natuurlijk, en Conscience, inmiddels uitgebreid tot Delepierre en het Brugse letterkundig leven, soms ook de institutionele kant van de zaak. De invalshoek is die van de lezer eerder dan die van de schrijver, van de dilettant eerder dan van de wetenschapper: de verwondering voor de scheurtjes en snippers van de alledaagse literaire praktijk, het volgen van sporen en verbanden, even zoveel kansen om wat rond te lezen of te snuisteren.

Het is uitdrukkelijk de bedoeling om het plezier van het zoeken via de illustraties een prominente plek te geven.  Ik tracht daarbij zo veel mogelijk door te linken naar de oorspronkelijke locatie en in elk geval de vindplaats te vermelden. Mochten hierover echter problemen zijn, laat het me weten. Dan pas ik het aan of verwijder ik de beelden.

Hetzelfde geldt voor andere opmerkingen en suggesties. Die kan je doorgeven via het formulier onderaan elk bericht of via mail naar onttoovering@yahoo.com.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe berichten, dan kan dat per e-mail. Hiervoor schrijf je je in via het vakje rechtsboven.

Veel leesplezier.

Koen Calis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.